Netwerkverbinding NAS ander account gebruiken

Ik heb een netwerkverbinding gemaakt naar mijn NAS en daar een driveletter aan toegekend. Nu had ik dat gedaan als user Admin. Ik heb nu op de NAS een nieuwe gebruiker aangemaakt, deze admin rechten gegeven en het standaard Admin account uitgeschakeld.

Vervolgens krijg je na booten een foutmelding dat de netwerkverbinding niet meer hersteld kan worden. Logisch want account Admin is uitgeschakeld. Dus kies ik voor “Use other credentials” en log in met de nieuwe gebruikersnaam. Ik klik ook op “onthouden” en dan wordt de netwerkverbinding gemaakt.

Totdat ik mijn PC opnieuw boot. Dan kan weer de netwerkverbinding niet hersteld worden. Blijkbaar wil hij nog steeds als user admin inloggen.

Hoe kan ik dit herstellen?

ik heb er tweemaal mee te maken gehad

-vorig jaar toen ik mijn NAS meenam en in een andere C-class verbinden wilde

-net een maandje of wat geleden, toen ik op een ander provider en router overstapte…

betreft het windows, dan is er inderdaad een “laten we zeggen” cash geheugen dat eerst geflushed moet worden

en eigenlijk door alles aan netwerkverbindingen te wissen en meermaals opnieuw op te starten, zonder NAS in het LAN kan het goedkomen

er staan natuurlijk ook na analyse op heel veel plaatsen oude referenties van het IP-adres van je NAS

in de firewall en diens uitzonderingen

in de internet options

in de registratie van DNS en Hosts > ja dus ook in je router

maar ook de Lanmanager en de authentificatie

en heb je pech

in de NAS die een grote hoeveelheid aan instellingen kent,

in windows 7 kan je eens kijken bij “Control Panel\All Control Panel Items\Credential Manager”

mogelijk zit er zoals Tonski al aangaf nog iets in de cache…

Ik heb niet kunnen uitvinden waar W7 het wachtwoord voor de nas heeft opgeslagen. Referentiebeheer had ik ook gevonden en dat werkt. Server, username en wachtwoord invoeren. Dat is alles.

1 like

Kijk nou eens, nooit eerder gezien, dat referentiebeheer. Maar voor mij is het een oplossing,

Hartstikke bedankt!

groet van gbon

wat je zou kunnen doen is alle drive mappings disconnecten en dan eerst een keer restarten zodat windows niet probeert ze alsnog weer te mappen op het moment dat je opstart. Dan in referentiebeheer de zaken weggooien die niet meer nodig zijn en dan de drive mapping opnieuw maken en username+password opslaan.

Ja, idd. Het werkt goed en allerlei oude mappings kan je zo makkelijk weghalen.

Thanks!